Over E-Fatbike

E-Fatbike

Een fatbike (ook wel dikke fiets, dikke band, fiets met dikke banden of sneeuwfiets genoemd) is een offroad-fiets met oversized banden, meestal 3,8 inch (97 mm) of groter en velgen 2,16 inch (55 mm) of breder, ontworpen voor een lage gronddruk om te kunnen rijden op zacht, onstabiel terrein, zoals sneeuw, zand, moerassen en modder. Fatbikes zijn gebouwd rond frames met brede vorken en steunen om plaats te bieden aan de brede velgen die nodig zijn om op deze banden te passen.

Door het grote raakvlak heb je meer stabiliteit, hierdoor heb je dan meer stabiliteit bij oneffen terrein. Fatbikes zijn uitgevonden voor gebruik in sneeuw en zand,  maar kunnen verschillende soorten terreinen doorkruisen, waaronder sneeuw, zand, woestijn, moerassen, modder, bestrating of traditionele mountainbikeroutes. Hoewel ze bedoeld zijn voor sneeuw of zand zien we ze ook vaak gewoon in de stad rijden. De sport wordt soms fatbiking of fat-tire fietsen genoemd.

Een fatbike is anders dan een gewone fiets. Soms hebben ze ook een speciaal ontwerp, ze zien er vooral ook wel stoer uit.  Dit soort fietsen zijn ook bedoeld voor lange afstanden. In deze categorie gaan we op zoek naar de beste elektrische fatbike. We geven mee waar je op moet letten bij het aankopen en vergelijken enkele van onze favoriete modellen.