Elektrische step verzekeren

U bent sinds kort de trotse eigenaar van een elektrische step of bent voornemens een elektrische step aan te schaffen.
Vergeet dan niet uw elektrische step te verzekeren!
Een ongeluk zit in een klein hoekje en in Nederland dient ieder gemotoriseerd voertuig voorzien te zijn van een WA verzekering.

Een WA verzekering staat voor Wettelijke aansprakelijkheid. De WA verzekering dekt enkel schades die u met uw elektrische step bij anderen veroorzaakt.

Hoe kan ik een elektrische step verzekeren?

Om een WA verzekering af te kunnen sluiten dient uw elektrische step van een Europese typegoedkeuring te zijn voorzien. Dit betekent dat de elektrische step is goedgekeurd voor het rijden op de openbare weg. Wanneer dit het geval is, komt uw elektrische step in aanmerking voor een kentekenplaatje.
Wanneer u uw elektrische step verzekerd, is het goed om dit expliciet te melden bij uw verzekeraar. Doe dit vooral ook wanneer u probeert een elektrische step te verzekeren wat geen Europese typegoedkeuring heeft zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan met uw verzekeringsmaatschappij.

Waarom moet ik een elektrische step verzekeren?

Ten eerste is het in Nederland verplicht om voor ieder gemotoriseerd voertuig een WA verzekering af te sluiten. Een WA verzekering vergoedt schade die u met uw elektrische step veroorzaakt bij derden. De verzekering vergoedt zowel materiële schade als letselschade.

Wanneer u geen WA verzekering heeft afgesloten voor uw elektrische step en een ongeluk veroorzaakt, dan zijn de kosten voor uzelf. Vaak is het onmogelijk om dergelijke kosten uit eigen zak te betalen. De bedragen lopen namelijk flink op.
Met een WA verzekering bent u dus goed verzekerd voor de schade aan derden.

Veeley: een elektrische step welke u wél kunt verzekeren

Wanneer u schade veroorzaakt met een illegale elektrische step bent u dus niet verzekerd. Neem daarom geen risico’s en kies voor een elektrische step welke is goedgekeurd voor de openbare weg en dus voorzien kan worden van een kentekenplaat/ verzekering.
Veeley is een elektrische step welke valt onder de regeling van de snorfietsen
(dus geen bijzondere bromfiets).

Veeley heeft het officiële Certificate of Conformity (COC) en mag probleemloos op de openbare weg gebruikt worden. Voor Veeley kan bij het RDW een blauwe kenteken plaat worden aangevraagd.Dit maakt van Veeley een elektrische step welke verzekerd kan worden.
Lees hier meer over het Certificate of Conformity van Veeley.

Waar kan ik mijn elektrische step verzekeren?

De premie verschilt per maatschappij. Wij adviseren u om contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij. Meldt daarbij expliciet of uw elektrische step al dan niet is voorzien van een Europese typegoedkeuring. Zo weet zowel u, als uw verzekeringsmaatschappij waar u aan toe bent bij eventuele schade.

Verzekerd uw maatschappij geen elektrische step?
Gelukkig zijn er steeds meer verzekeringsmaatschappijen waar u uw elektrische step kunt verzekeren. Nog niet iedereen biedt de Allrisk verzekering aan maar waarschijnlijk laat dit niet lang meer op zich wachten.

U kunt uw elektrische step o.a. verzekeren bij:
Bokhorstverzekeringen (WA en Allrisk)
Diks verzekeringen