IS EEN ELEKTRISCHE STEP VERBODEN?

IS EEN ELEKTRISCHE STEP VERBODEN?

IS EEN ELEKTRISCHE STEP VERBODEN?

IS EEN ELEKTRISCHE STEP VERBODEN?

De wet- en regelgeving rondom elektrische steps is voor velen erg onduidelijk.
Want; wanneer is een elektrische step verboden?
Heel kort gezegd is een elektrische step verboden wanneer hij niet aan de Europese- of nationale regelgeving voldoet en dus niet kan worden voorzien van een kenteken.

WELKE ELEKTRISCHE STEP IS VERBODEN?

Er zijn eigenlijk maar weinig elektrische steps legaal, ondanks dat u ze steeds vaker ziet rijden op de openbare weg.  Met een enkeling mag legaal worden gereden.
Vooralsnog zijn dit (vaak) de elektrische steps met zadel. Deze elektrische steps vallen onder de categorie “snorfiets” en kunnen daardoor worden voorzien van een kenteken.

WAT GEBEURT ER ALS IK RIJD OP EEN ELEKTRISCHE STEP WELKE VERBODEN IS?

Wanneer u rijdt op een illegale elektrische step kan deze in beslag worden genomen. Daarnaast kunt u een bekeuring krijgen.
Wanneer u betrokken raakt bij een ongeval bent u niet verzekerd. Wij raden daarom aan, om nooit met een illegale elektrische step de openbare weg op te gaan. Gebruik deze enkel op eigen terrein.

IS EEN ELEKTRISCHE STEP VERBODEN IN HET BUITENLAND?

Elektrische steps welke verboden zijn in Nederland mogen in sommige landen wel legaal rijden op de openbare weg. Bijvoorbeeld in België of Frankrijk.
U kunt in sommige gevallen uw elektrische step dus gerust meenemen op vakantie. https://i-cigo.com/collections/elektrische-step Check wel altijd even de wet- en regelgeving van uw vakantieland alvorens u daadwerkelijk de weg op gaat.
Het verschil in wet- en regelgeving zorgt ervoor dat u in sommige Europese landen enorm veel elektrische steps ziet rijden op de openbare weg.

De regels in Nederland maken het complex om een elektrische step legaal de weg op te krijgen.
Uiteraard staat veiligheid in deze altijd voorop!

EEN ELEKTRISCHE STEP KOPEN?

Bent u voornemens om een elektrische step aan te schaffen, zoek dan goed uit of deze step legaal de weg op mag. Vraag het eveneens expliciet aan uw dealers/ tweewielerspecialist.
Goed onderzoek is in deze erg belangrijk.
Twijfelt u over de aanschaf? Wij denken graag met u mee.

Wij hebben op dit voor Nederland één elektrische step welke is goedgekeurd voor de openbare weg in Nederland en Europa. Dit is Veeley.
Daarnaast zijn we bezig om de Skotero Force XR goedgekeurd te laten krijgen. Op dit moment worden er bij het Ministerie en het RDW tests uitgevoerd.80% van onze Skotero collectie is reeds goedgekeurd in Duitsland (ABE).